Audiente Primar Luni, Viceprimar Miercuri si Secretar Joi de la  09:00-12:00

  Lansarea proiectului „Dezvoltarea unui serviciu de educatie timpurie complementar in comuna Bordei Verde, judetul Braila” Nr. de identificare proiect 19

   

  Lansarea proiectului

  Dezvoltarea unui serviciu de educatie timpurie complementar in comuna Bordei Verde, judetul Braila”

  Nr. de identificare proiect 19

  UAT Comuna Bordei Verde, in calitate de beneficiar, anunta lansarea proiectului „Dezvoltarea unui serviciu de educatie timpurie complementar in comuna Bordei Verde, judetul Braila”- Nr. de identificare proiect 19.

  Proiectul este finantat de catre Ministerul Educației - în cadrul apelului ”Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, prin Planul Național de redresare și Reziliență (PNRR) /Pilonul VI: Politici pentru noua generație /Componenta C15: Educație /Reforma 2: Dezvoltarea unui sistem de servicii de educație timpurie unitar, incluziv și de calitate / Investiția 2: Schemă de granturi pentru înființarea și operaționalizarea unui număr de 412 servicii complementare pentru grupurile dezavantajate în cele 41 de județe și în municipiul București.

  Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea accesului la servicii de educație timpurie de calitate și incluzive pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani, în special pentru cei din categorii defavorizate, prin dezvoltarea unui sistem unitar de servicii complementare și asigurarea unui mediu adecvat pentru desfășurarea activităților educaționale. Acest obiectiv contribuie la îndeplinirea recomandărilor specifice adresate României privind îmbunătățirea calității și caracterului incluziv al educației, în special pentru romi și alte grupuri defavorizate, și consolidarea competențelor și a învățării digitale, precum și asigurarea accesului egal la educație.

  Scopul proiectului este să mărească capacitatea sistemului educațional prin furnizarea unui cadru educativ și servicii eficiente pentru copii prin:

  • Înființarea de noi servicii complementare de educație timpurie în zonele care nu au acces la astfel de servicii, astfel încât copiii din aceste zone să aibă acces la educație timpurie de calitate.
  • Echiparea serviciilor complementare existente cu mobilier și echipamente adecvate, astfel încât acestea să fie capabile să ofere servicii de calitate și să se adapteze nevoilor și cerințelor diferitelor grupuri de copii.
  • Îmbunătățirea capacității personalului care lucrează în serviciile complementare, prin formare și dezvoltare profesională, pentru a asigura o abordare adecvată a nevoilor copiilor și a familiilor lor.
  • Dezvoltarea de programe educaționale adaptate nevoilor specifice ale copiilor cu vârsta de 0-6 ani din categorii defavorizate, pentru a se asigura că aceștia primesc o educație adecvată și de calitate.

  Obiective specifice

  O1: infiintarea si dezvoltarea unui sistem de servicii de educatie timpurie unitar, incluziv si de calitate in comuna Bordei Verde, judetul Braila

  O2: infiintarea, echiparea cu mobilier si materiale didactice si operationalizarea unui serviciu de educatie timpurie complementar pentru grupuri defavorizate in comuna Bordei Verde, judetul Braila

  O3: infiintarea, echiparea si operationalizarea digitala a unui serviciu de educatie timpurie complementar pentru grupuri defavorizate in Bordei Verde, judetul Braila

  O4:50 de copii implicati in serviciul de educatie timpurie complementara

  O5: 50 de parinti implicati in activitatile de consiliere si orientare

  O6: un parteneriat functional intre scoala si primarie

  O7: minim 2 spații amenajate, dotate, digitalizate și operaționale

  Valoarea totală acordată în cadrul Contractului de finanțare este de 1.472.416,75 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 1.237.325 lei, valoarea TVA aferentă este de 235.091,75 lei, contributia din fonduri europene fiind de 100%.

  Data inceperii investitiei: 25 octombrie 2023

  Data finalizarii investitiei: 31 martie 2024

  Localizarea investitiilor: Scoala Gimnaziala Bordei Verde, strada Principala nr.35

  Rezultatele preconizate sunt:

  1. 1 parteneriat organizat și funcțional intre UAT Comuna Bordei Verde si Scoala Gimnaziala Bordei Verde
  2. minim 2 spații amenajate, dotate, digitalizate și operaționale,
  3. 1 serviciu complementare de educație timpurie infiintat si funcțional
  4. 50 de copii beneficiari ai activitatilor de educatie timpurie complementara
  5. 50 de parinti implicati in activitati de consiliere si informare

  Date de contact: Primaria Comunei Bordei Verde

  Manager proiect: PETREA AUREL

  Tel: 0736632452

  Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  „Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

   

   

  © 2024 UAT Primaria Bordei Verde, Jud Braila. All Rights Reserved. Designed By Absolut Web Expert.
  AȚI ÎNTÂMPINAT O PROBLEMĂ TEHNICĂ? TRIMITEȚI-NE UN MESAJ LA ADMINISTRATOR SITE

  | Creare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Scoala Gimnaziala | Realizare Site Gradinita | Realizare Site Primarie | Realizare Site primarie si institutii |